Råd & svampeskader


Tømrer- og Snedkerfirmaet Fritzen ApS udbedrer råd- og svampeskader

Råd og svamp opstår når træværk og andre organiske byggematerialer bliver udsat for langvarig fugtpåvirkning. Oftest kan der gå lang tid, før svampeangrebet bliver opdaget, da det tit er i de skjulte konstruktioner det starter, - f.eks. bag undertag, gulve eller vægge.

Fugtproblemet opdages først når det trænger igennem lofter, vægge etc. eller når et skab flyttes fra væggen, vil der oftest være sort skimmelsvamp på denne.

Det er vigtigt at afklare og udbedre årsagen til fugt indtrængen så snart det opdages, da det kan blive omfangsrigt og med store omkostninger både økonomisk- og sundhedsmæssigt, hvis dit hjem i større grad bliver råd- eller svampeskadet.

Fugten kan opstå ved utæt tag, huller eller revner i facaden, utætheder i inddækninger omkring tagvinduer eller skorsten så vand kommer ind i bygningen.

Husk at lufte ud

Indefra kommende fugt fra bad og køkken er også en vigtig faktor som mange ikke tænker over, her er udluftning en vigtig ting som eksempelvis emhætte og ventilator. Det tilrådes at lufte ud et par gange om dagen for at få et godt indeklima.

Man skal ligeledes være opmærksom på fugtskader i gulve da det både kan være et sprunget- eller et tæret vandrør. I sjældne tilfælde kan det være op trængende fugt fra jorden gennem sokkel og gulv især hvis det kapillarbrydende lag ikke er min 200mm som ældre bygninger ikke altid har.

Vær derfor opmærksom på at gennemgå og vedligeholde din bolig for utætheder og manglende beskyttelse af træværk så du undgår skader, og kontakt os gerne for aftale om besigtigelse hvis du har mistanke om fugtproblemer eller du ønsker tilbud på udbedringer eller udskiftning af skadet bygningsdele

Kontakt os i dag

Hvis du ønsker en vurdering af skaden, kan du kontakte os på tlf. 49 70 02 04 eller send en mail til info@fritzen-aps.dk.

 

Fritzen ApS er din tømrer i Hornbæk og dækker hele Nordsjælland bl.a. Helsingør. Vi kan hjælpe med bl.a. opførelse af tilbygning, montering af vinduer og døre, nyt tag, nyt gulv, træterrasser og meget mere.

Vi er MEDLEM AF